Fixa coola ljud

Ableton

Jag håller på med Ableton och försöker hitta lite coola ljud till mitt band, det går helt okej. Jag fick en VST här om dagen av en polare som har riktigt sköna klassiska synthljud. Vi i mitt band är väldigt fascinerade av gamla klassiska analogsynthar, vi har inte råd att köpa egna men det går bra att köra digitalt också för att nu för tiden finns det väldigt mycket mjukvara som kan efterlikna analogsynthar. Det finns så mycket man kan göra med det här så man vet inte riktigt vart man ska börja. Jag har försökt mycket med midi också och skicka fram och tillbaka och det är en hel vetenskap i sig.

Hålla på med midicontrollers och assigna olika effekter och triggers till alla möjliga ställen, det tycker jag är roligt. Det är enkelt och häftigt att jobba med ett band där allting körs digitalt. Det går att göra så mycket mer än när man har vanliga akustiska instrument. Till exempel så kan vi använda globaleffekter som ligger på alla instrument. Så det blir som att spela housemusik live i stort sett.