Urban Exploration

Urban exploration

Har ni hört talas om Urban Exploration någon gång? Det hade inte jag i alla fall tills för alldeles nyligen men nu har jag blivit jätteintresserad av det. Det handlar om att utforska urbana platser som man skulle kunna säga att de är bortglömda. Till exempel som ödehus som står tomma, ruiner av något eller kanske till och med tunnelsystem.

Det finns tyvärr inte så mycket intressant Urban Exploration i Sverige som det finns runt om i världen. Men ibland är man ju ute och reser. Jag var i Magdeburg i Tyskland med några av mina vänner som spelar i ett band och hade en konsert där. Vi bestämde oss för att ta lite häftiga bilder till bandet och då gick vi på upptäcktsfärd i stad.

Det är svårt att föreställa sig om man lever i välordnade Sverige men på en helt vanlig gata kunde man gå förbi en massa fina hus och sen helt plötsligt så stod det bara ett trasig hur mellan dem som var helt öde. Visst är det lite kusligt? Vi tyckte ju att det var hur intressant som helst men tyskarna tyckte att vi var lite knäppa, för dem var det ju bara fult och vardag.

Men häftigast av allt var att vi gick omkring och tittade i en enorm och uttömd fabrik. Jag har svårt att föreställa mig vad man kan ha tillverkat där för den var så otroligt enorm. Om de sa att de byggde rymdskepp i den skulle den ändå kännas för stor. Det var en riktigt häftig upplevelse som gav mersmak.